Vandaag geopend 09:00 - 18:00

Kerstrecepten

20 december 2021

Wil jij tijdens de feestdagen indruk maken met jouw geweldige kookkunsten? Met de overheerlijke producten van onze top ondernemers lukt dat zeker! Omdat dit jaar al zwaar genoeg was, gaan wij jou een handje helpen. Een soort crostini, maar dan van zoete aardappel: dit voorgerechtje van knapperige zoete aardappel, rauwe ham en vijgen is een kleurrijk feestje op zich. 😋

Voorgerecht: zoete aardappel met vijg en rauwe ham.

Recept voor 12 porties.

Wat heb je nodig?

  • 200 g zoete aardappel van de Albert Heijn
  • 1 el milde olijfolie van de Albert Heijn
  • 75 g ricotta van de Zuivelhoeve
  • 1 verse vijg van Ekoplaza
  • 125 g gekookte mini rode biet van Ekoplaza
  • 1 el witte balsamicoazijn van de Aldi
  • 45 g AH Excellent prosciutto crudo van keurslager De Haas

 

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappel schoon, dep droog en snijd in 12 schuine plakken. Gooi de uiteinden weg.

Besprenkel de plakken zoete aardappel met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met zout. Bak ze in het midden van de oven ca. 20 min tot gaar en goudbruin. Keer de plakken halverwege om.

Roer ondertussen de ricotta los. Snijd de vijg in dunne plakken van ca. een ½ cm breed en halveer deze in de breedte. Snijd de rode bietjes in 6 plakken. Schep de bietjes om met de balsamico bianco en breng ze op smaak met peper en eventueel zout.

Laat de plakken zoete aardappel 15 min. afkoelen. Scheur de plakken ham elk in drieën. Verdeel de ricotta over de plakken zoete aardappel, gevolgd door een paar plakjes biet en een half plakje vijg. Breng op smaak met peper en eventueel zout en maak af met ⅓ plak ham.

Vegatip! Vervang de rauwe ham en ricotta door mozzarella en geroosterde amandelen. Dit kun je halen bij de Zuivelhoeve.

Smakelijk en fijne feestdagen! 🎄

Orgineel recept